Blog

Fairytail Wedding

Fairytail Wedding

Ben jij ook zo dol op de sprookjes waar wij allemaal wel mee opgegroeid zijn?

©Wit Photography

Door één van Nederlandse beste trouwfotografen Renate van Wit Photography is er een shoot opgezet waarin het sprookje verteld wordt van Stephen Sondheims musical ‘Into the woods’. Als een grote fan van Stephen Sondheims werk en met een eerdere carrière in muziektheater, huwelijksfotograaf, droomde de fotografe ervan een shoot te organiseren waarin haar liefde voor huwelijksfotografie en muziektheater zou samenvloeien.

En laten we eerlijk zijn? Zouden wij allemaal niet een keer de prinses of prins uit zo een geweldig sprookje willen zijn. Ook tijdens deze shoot zie je het unieke, bijzondere, one of a kind karakter. Zodra wij dit verhaal hoorde, wilde wij maar al te graag een onderdeel zijn van deze shoot.

 

Laat je meevoeren in dit bijzondere verhaal;

De setting speelt zich af in een Frans Manoir net over de grens bij België.

©Wit Photography

©Wit Photography

 

Het manoir is letterlijk verborgen in een klein Frans dorp, maar als je eenmaal door hun poorten loopt, voel je je in een andere tijd of zelfs alsof je in een sprookje beland. Het is gelegen op een romantisch landgoed, begrensd door de rivier de Authie, met een park van 2,5 ha en een eigen terrein en een privé-eiland. Terwijl het verhaal zich ontvouwt in het eerste bedrijf, lijken personages als Rapunzel, Assepoester, hun beide prinsen, Roodkapje en Jack (van Jack and the Beanstalk) hun welverdiende “Lang en gelukkig” te krijgen.

Maar wanneer het tweede bedrijf zich ontvouwt, zien we dat de bekende personages met dezelfde problemen te maken hebben als elke moderne persoon. Ontrouw, dood, rouw, onvruchtbaarheid en gewoon verveeld zijn met het dagelijks leven, zijn enkele van de problemen die hun sprookjesleven vernietigen.

Dus hoewel “Into the woods” een musical is over sprookjes, is het op zijn zachtst gezegd een beetje duister.

 

©Wit Photography

 

©Wit Photography

©Wit Photography

©Wit Photography

©Wit Photography

 

De stationery heeft dezelfde romantische, maar ook duistere touche die zichtbaar is in de gehele shoot. Met de prachtige romantische bloemen tegen het theehuisje en zwarte kaarsen tegen de oude houten vloeren wat garant staat voor de duistere sfeer. In plaats van gebruik te maken van foto’s of andere illustraties, hebben wij er deze keer gekozen een passend gedeelte uit de tekst te halen van de musical. De stationery met het goud, de mooie donkere kleuren en de dromerige bomen geven de sfeer van dit huwelijk precies weer.

 

©Wit Photography

 

Als een echt Rapunzel-model werd Claudia getransformeerd met een prachtige vlecht gemaakt door haarstylist Marianne van The Beautiful Bride Company en de prachtige stoffige roze jurk van Unielle Couture die de sprookjesachtige prinses-look compleet maakte.

 

©Wit Photography

Leveranciers

Venue: Isle de L’Authie

Photography: Wit Photography

Styling: C’est la Vie Weddings

Hair and make up: The Beautiful Bride Company

Floral design: Edenique Floral Design

Rings: Nadine Kieft Jewelry

Wedding gown: Unielle Couture

Wedding cake: Sugarlips Cakes

Stationery: Silver Lining

Model: Claudia